close
loading

City Studio

Last Updated
August 31, 2012   
Categories
Commercial,
Project Info

City Studio is an adaptive re-use project which transformed a once abandon craftsmen style home into an artist’s studio and gallery space. The building’s neighborhood had been rezoned commercial but still retained many residential neighborhood characteristics. Therefore the goal of the design was to maintain a residential look while incorporating commercial elements such as a wheel chair ramp, accessible restroom and adequate parking.

The building also incorporated green design concepts with in floor radiant heat and cement board siding. High south facing windows in the studio allowed for natural light and with no air conditioning the windows provide natural ventilation. All of the original windows were refurbished, sealed and fitted with exterior storm windows for thermal efficiency and most of the materials removed during demolition were donated to minimize landfill waste.